Припадници Балканске козачке војске су прославили славу, Светитеља Саву Српског молитвеним скупом у Нишу, уз традиционално ломљење славског колача и освећењем вина и кољива.

Српски козаци су за заштитника одабрали најмудријег међу Србима, сматрајући да су козаштво и Светосавље два имена истог пута.

„Наш рат је духовни, а наше оружје је Истина“, истакао је атаман БКВ, козачки пуковник Војислав Видаковић, истичући и то да су српски козаци на првом мјесту Светосавци, као и да су им козачки кодекси најпростије упутство како да остану на путу Светосавља, без погрешних корака.

Балканска козачка војска која је својевремено основана у Котору, представља скуп истинских Христових војника, састављена како од ветерана ратова за слободу православних, али и од младих људи спремних за сва искушења које носи живот на овим просторима у времену отворених удара на Православље.

Представника Балканске козчке војске било је и на прослави школске славе руске школе „Валентина Терешкова“ у Београду, гдје је славски колач са ученицима и учитељима школе ломио и козачки јесаул (мајор) Бошко Козарски.