У храму Свете Тројице у Београду, служен је молитвени помен за псковске падобранце, херојски погинуле у крвавој бици за коту 776 у Аргунској клисури, пре тачно 20 година. Литургијско сабрање, као и сам помен, служио је протојереј Виталиј Тарасјев.

Српски козаци

Припадници Балканске козачке војске, представници амбасаде Руске Федерације, ветерана 63.падобранске бригаде и присутни народ, поклонили су се сенима свевременских јунака који су, како се чуло у беседи након Литургије, успели да зауставе налет чеченских терориста, али су за то положили своје животе, њих чак 84.

Српски козаци width=

„На Сретење ове године у Липецку је служен помен српским херојима који су животе положили на Косову и Метохији 1998. и 1999.године. Наша је дужност да руској браћи узвратимо и покажемо да памтимо и молимо се за сваког руског хероја који је живот положио за Отаџбину и православље“, изјавио је козачки мајор, Бошко Козарски, додајући: „Балканска козачка војска се данас, на духовном фронту, бори за Истину, а борба за сећање на све оне који су животе уградили у слободу Србије и Русије, јесте једна непрестана битка у којој нема повлачења.“

ветерана 63.падобранске бригаде

Дана 1. марта 2000. године у Аргунској клисури у Чеченији погинула је цела 6. чета 104. пука, 76. дивизије, Черниговске дивизије Руских падобранаца.